top of page
jeugdzorg overijssel

Beschikbaarheid

Meerdere plaatsen

Maatwerk, dagdelen mogelijk de gehele week.

Natuurschool

Een van onze plannen voor de nabije toekomst, is de natuurschool. Waar kinderen begeleiden die vastlopen of vast dreigen te lopen in het onderwijs.

De natuurschool is bedoeld voor leerlingen die vastlopen of vast dreigen te lopen op school. Dit kan gebeuren om verschillende redenen. Daarom is maatwerk nodig. Samen met jou en je ouders of verzorgers, school of gemeente gaan wij kijken waar je op vastloopt en wat je nodig hebt. Op de natuurschool gaan wij ons vooral richten op het leren leven en het leren leren.

 

We leren door onderzoek en ervaring. Weet jij bijvoorbeeld hoe je aan de hand van een driehoek de breedte van een rivier uitrekend of de hoogte van een boom? Of weet jij wat de relatie is tussen de Romeinen en de tamme kastanje. Leren door te doen, door zelf een straatje aan te leggen en te berekenen hoeveel zand en stenen je nodig hebt.

 

De natuurschool is geschikt als reboundvoorziening. Wij hebben veel ervaring in het samenwerken met ouders, onderwijsinstellingen en leerplicht. De natuurschool wordt ondersteund door een professionele leerlingbegeleider en een pedagogisch medewerker die veel ervaring hebben met kinderen die vastlopen op school en jeugdzorg.

 

bottom of page