top of page

De dagbesteding gaat binnenkort verder als onderwijs zorgboerderij. Informatie volgt binnenkort.

Dagbesteding

HeijmenEs biedt verschillende werkzaamheden voor verschillende doelgroepen. Voor ons is het belangrijk dat je affiniteit hebt met het buitenleven. Wanneer dit het geval is, kunnen wij gezamenlijk bekijken of wij jou de juiste zorg/ begeleiding kunnen bieden. Wij hebben een ruime ervaring (>20 jaren) met een brede doelgroep: jeugdzorg, ASS, trauma, psychisch lijden, NAH, gedrag, sociaal/ emotioneel.

Op de dagbesteding kan je meewerken in de moestuin, op de pensionstal (paarden), in de werkplaats (hout, techniek, bouw, metaal), in de siertuin. in het landschap, op het erf, met de kleine landbouwhuisdieren (kippen, konijnen), in de kantine (oogsten, plukken, koken, bakken).

Wij kijken naar jouw talenten, wensen en mogelijkheden. Omdat wij kleinschalig werken, kunnen wij maatwerk leveren. 's morgen beginnen we allereerst met het verzorgen van de dieren en planten. Daarna gaat een ieder aan de slag met zijn of haar eigen werkzaamheden.

De dagbesteding kan ook ingezet worden voor scholing. Wij hebben een ruime ervaring in het aanbieden van activiteiten voor kinderen bij wie het (even) niet meer gaat op school. Onze natuurschool is een plek waar wordt geleerd door ervaring en onderzoek; wat is nu de relatie tussen de tamme kastanje en de Romeinen of hoe reken je nu de hoogte van een boom? Er is een docent aanwezig die ondersteuning kan bieden bij het leren leren, taal, rekenen en oriëntatie (ik en de wereld).

Beschikbaarheid

Er is momenteel 1 plek beschikbaar op de beestenboel van maandag t/m vrijdag. Enkele dag (delen) inzetten is ook mogelijk.

bottom of page