top of page
foto merel joy.jpg

Paardenkracht

Pedagogische begeleiding voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen.

Op HeijmenEs bieden wij pedagogische begeleiding met behulp van pony's. Als pedagoog kijken wij naar het hele mens. Wij gaan dan ook lekker aan de slag met de pony's en kijken daarbij wie jij bent, wat je graag doet of zou willen doen, waar je graag bent of zou willen zijn en waar het mogelijk vast loopt. Dit kan zijn:

  • met praktische vaardigheden, 

  • schoolvaardigheden,

  • ondersteuning bij je houding of gedrag naar je zelf of je omgeving,

  • ondersteuning bij problemen die zijn ontstaan vanuit het verleden van jou of van mensen uit je omgeving,

  • of ondersteuning bij problemen die ontstaan vanuit een beperking.

 

Ben jij (zijn jullie) op zoek naar ondersteuning voor je zelf, je kind of iemand anders? Dit kan middels individuele begeleiding op HeijmenEs. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Paardenkracht voor beginnend pedagogisch werkers.

Pedagogiek is onze passie die wij graag willen delen met onze toekomstige collega's. Wij ontvangen ieder jaar een aantal stagiaires op HeijmenEs. Wij krijgen vaak terug van deze leerlingen dat ze bij ons veel mogen leren. Bij ons mag je ook veel leren als je net als ons met liefde bezig bent met ons vak. Je mag het daarbij best moeilijk hebben, eigenzinnig zijn: als je interesse in het vak maar oprecht is en de daarvoor probeert je best te doen en luistert naar de aanwijzingen die betrekking hebben op onze veiligheid en die van de kinderen.

Tijdens de sessies met de leerlingen werken we vanuit het theoretisch kader zoals die methodisch wordt toegepast binnen ons pedagogisch werkveld. We kunnen onder andere aan de slag met verschillende methodieken, psychologische benaderingen, leerstijlen, daarbij onderzoek naar onze eigen kwaliteiten of valkuilen, manieren van communicatie en miscommunicatie, gedrag, vaardigheden en ontwikkelingsstoornissen. Het ervaringsgericht leren en werken met paarden kunnen intens zijn, waardoor je deze ervaring meeneemt en voor jou als pedagogisch werken van een grote meerwaarde kan zijn.

 

Dit programma kunnen wij  voorbereiden, in samenspraak met jou of de opleiding. neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Beschikbaarheid:

Neem voor de beschikbaarheid ook vrijblijvend contact met ons op.

bottom of page